NAŠA ŠKOLA PREDSTAVILA PROJEKT"PLAVA RIBA" U VODIČKOJ OLYMPIJI
Autor: Ljiljana Jelčić Brajković, 6. 3. 2017.
U hotelu Olympija u Vodicama, 3. ožujka 2017. predstavljen je projekt " Plava riba" ugostiteljima koji su zainteresirani za uvrštavanje inovativnih jela od plave ribe u svoje jelovnike,menu-karte.Ideja projekta je povezati ribare s ugostiteljima i trgovačkom mrežom.Krajnji cilj je brendiranje jela od plave ribe kao gastronomska prepoznatljivost Šibensko-kninske županije. Vrijedni učenici naše škole sa svoji mentorima predstavili su jela uzvanicima.Pripremali su: Kanape sendviče,Cherry rajčice sa slatko-slanim nadjevom, Košarice s inćunima, Inćuni u ananasu, Mediteranske Šimunove rolice, Grgina fantazija, Petrova balada.Stručne učiteljice kuharstva Ljiljana Burazer, Sanja Ivanović i Biserka Šmit predstavile su svoje učenike:Matas Katarina, Ivan Bura, Luka Nakić, Ines Mađar, Bruno Tabula,Grgo Bačelić i Petar Vunić.Uzvanike su posluživali naši učenici konobari pod vodstvom profesorice Renate Polegubić Vlaše, i to su:Karlo Batinić, Enrico Krluk, Stipe Fistonić, Dume Jušić, Tonya Tamfara. Ravnateljica Senka Dodig kazala je nekoliko riječi o samom projektu" Plava riba" te naglasila kako bi inovativna jela od inćuna i srdela trebala postati gastronomski brend, a staklene teglice s ribom trebale bi biti suvenir iz našeg grada, odnosno županije. Profesor Ivica Marasović opisao je projekt sa stajališta nutritivnih vrijednosti i inovativnosti unutar tehnoloških postupaka kojima su se koristili u školskom istraživanju. Cijeli program vodila je hostesa, učenica naše škole Karla Skočić. Fotografije možete pogledati u foto-galeriji!