2015-07-12 13:56:42

Radionica molekularne gastronomije

Turističko-ugostiteljska škola Šibenik ugostila je profesore aktiva kuharstva i ugostiteljskog posluživnja povodom stručnog skupa čiji je dnevni red bio sljedeći:

1.     Cjelovita kurikularna reforma

2.    "Menu karta kao sredstvo ponude jučer, danas, sutra"

3.    Radionica – Molekularna gastronomija, voditelj radionice Tonči Vuleša, stručni nastavnik kuharstva -Turistička i ugostiteljsak škola, Dubrovnik.

Najzanimljiviji dio skupa bila je radionica molekularne gastronomije koju je vodio prof. Tonči Vuleša iz Turističko-ugostiteljske škole  Dubrovnik.

Na radionici se pripremalo: svinjski file, pire od jabuke i đumbira, čips od plavog krumpira, dehidrirane jabuke, pjenica od cikle i prah od maslinovog  ulja, a sve to pripemalo se drugačijim metodama i tehnikama od uobičajenih: vakuum kuhanje, konfitirane rajčice, pjenica od cikle.

Cilj radionice bio je pokazati kako se hrana iz tekućeg oblika mijenja u želatinozno stanje, tekuće u pjenasto uz dodavanje određenih supstanci ,a najvažnije da je zdrava prehrana.


Turističko-ugostiteljska škola Šibenik