2016-09-16 09:26:23

NAŠI KUHARI I KONOBARI U PROJEKTU "PLAVA RIBA"

U konobi "Gorica" u srijedu, 14.rujna 2016. upriličena je prezentacija jela iz projekta "Proizvodi od plave ribe".Kako je plava riba (srdele i inćuni) othranila naše pretke u prošlosti, cilj projekta je naglasiti tu tradiciju.Učenici naše Škole pod vodstvom svojih mentorica kuharstva (Ljiljana Burazer,Sanja Ivanović,Biserka Šmit) osmislili su inovativne načine pripreme i posluživanja jela od srdela i inćuna.Vrijedni naši kuhari pod vodstvom svojih profesorica pripremili su delicije a naši konobari pod vodstvom prof.Renate Polegubić Vlaše sve su to lijepo poslužili.Ivica Marasović prof.održao je poučno predavanje o nutritivnoj vrijednosti plave ribe i o samoj tehnološkoj obradi ribe.Uzvanicima se obratila i naša ravnateljica Senka Dodig koja je upoznala goste s projektom kojeg financira Ministarstvo turizma.Uzvanicima se svidjela prezentacija te su na kraju svoje ocjene dali na listiću s Miscellinovim zvjezdicama koje dobivaju restorani s najboljom kuhinjom.O rezultatima,ocjenama za svako jelo bit ćete obavješteni nakon što naše vrijedne hostese prebroje glasove.Hostese su se izvrsno snašle u ulozi voditeljica.Na licima uzvanika vidio se smiješak i oduševljenje delicijama i samoj ugodnoj večeri i druženju.

Bravo za sve sudionike ovog projekta!

Slike pogledajte u foto-galeriji.


Turističko-ugostiteljska škola Šibenik