2010-12-10 17:47:00

Dani hrvatskog kulinarstva: Kamelija kup u Opatiji

Od 7.-9. 12. 2010. u Opatiji su održani 7. Dani hrvatskog kulinarstva unutar kojih je i Kamelija kup, natjecanje za kuhare završnih razreda srednje škole. Našu su školu predstavljali Bartol Stegić, Josip Žura i Jakov Ujaković, a njihova mentorica je gospođa Biserka Šmit.  

Kamelija kup, hotel Ambasador, Opatija

7. – 9. 12. 2010.

    Dani hrvatskog kulinarstva središnja su nacionalna kulinarska manifestacija koja se po 7. put održava u Opatiji pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike te Ministarstva turizma.

    Cilj manifestacije je afirmiranje kulinarske i slastičarske struke, promocija hrvatskih namirnica i jela hrvatske baštine. Središnji sadržaj manifestacije su Državno prvenstvo kuhara, Državno prvenstvo slastičara te natjecanje učenika Kamelija kup. U Kamelija kupu sudjeluju tročlane ekipe učenika završnih razreda smjera kuharstvo. Ove godine je sudjelovalo 17 škola iz cijele Hrvatske.Našu školu predstavljala je gospođa Biserka Šmit, mentorica i trojica njenih pripremali učenici, mentor ne sudjeluje u pripremi i ne ulazi u prostore rada. Namirnice i zadanu temu nismo znali, nego tek nakon zajedničkog sastanka. Imali smo 60. min. osmisliti jela i sastaviti recepturu. Jela su učenika: Bartol Stegić, Josip Žura i Jakov Ujaković.

      Namirnice i zadanu temu nismo znali, nego tek na zajedničkom  sastanku.  Imali smo 60. min. vremena osmisliti jela i sastaviti recepturu. Jela su pripremali učenici, a mentor ne sudjeluje u pripremi i ne ulazi u prostore rada.

    Ovo će nam iskustvo uvelike motivirati za naredne prezentacije i natjecanja.


Turističko-ugostiteljska škola Šibenik