2019-11-16 19:27:55

ZLATO I SREBRO NA AEHT-i 2019.

AEHT je međunarodno natjecanje turističkih i ugostiteljskih škola a svrha mu je razmjena iskustava i suradnja učenika iz različitih država, jezika i kultura kroz timski rad, stvaranje novih poznanstava i veza među učenicima.

Na ovogodišnjem natjecanju AEHT sudjelovalo je 320 studenata iz 30 zemalja Europe i svijeta, uključujući nove članice Pakistan i SAD. 

Učenici i studenti natjecali se u 10 turističko- ugostiteljskih disciplina.

Natjecanje je trajalo 4 dana, a ove godine domaćin je bila RH, u organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Split. Natjecanje se odvijalo u hotelu Le Meridien Lav - Split (Podstrana), gdje su gosti iz Europe i svijeta ostali pozitivno šokirani organizacijom, uvjetima natjecanja, kulturnim znamenitostima, te ljepotama Splita i Dalmacije. Izlet za sve sudionike bio je organiziran na Slapove Krke te posjet Šibeniku i našoj katedrali sa naglaskom na potencijal županije u području turizma i ugostiteljstva.

Izniman uspjeh za školu, grad i državu postigli su učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik osvojivši:

ZLATO u disciplini Front Office (Poslovanje recepcije hotela) - učenik DOMAGOJ BADŽIM pod vodstvom mentora Ante Nakića. 

SREBRO u disciplini Tourist Destination (Predstavljanje turističke destinacije) -  učenica NIKOLINA ČOKO pod vodstvom mentorice Božene Bralić.

Domagoj i Nikolina su pokazali nevjerojatno poznavanje struke, komunikativnost, timski rad i besprijekorno poznavanje stranog jezika, s obzirom da se cijelo natjecanje odvijalo na engleskom jeziku, gdje su im od velike pomoći bile njihove profesorice jezika, Vladimira Cvitanović Čenić i Jagoda Grbelja.

U disciplini Culinary Art (Umijeće kuharstva) natjecao se učenik TINO CVITIĆ pod vodstvom mentorice Ljiljane Burazer, a u disciplini Cocktails (Barske mješavine) natjecala se učenica ERIKA HULJEV pod vodstvom mentorice Renate Polegubić Vlaše. Oboje učenika su ostvarili zapažen nastup, te im se iskreno zahvaljujemo i čestitamo.

Čestitamo učenicima i mentorima  Turističko-ugostiteljske škole Šibenik na izvrsnim rezultatima na ovogodišnjem AEHT natjecanju.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

 

 


Turističko-ugostiteljska škola Šibenik