preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Dokumenti za prikaz
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 140795
Danas: 75
vijesti

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI ZA MATURANTE

U utorak, 7.7.2020. maturantima naše škole podijeljene su svjedodžbe, te su se još jednom oprostili od škole i svojih profesora.

Učenicima se prigodno obratila ravnateljica škole Senka Dodig, a razrednik Josip Friganović je podijelio svjedodžbe, te svim učenicima poželio uspjeh u daljnjem školovanju i radu.

Našim maturantima želimo sve najbolje i da im se sve želje ostvare !

________________________________________________

Slike pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Nakić  datum: 7. 7. 2020. 10:39

PODJELA SVJEDODŽBI O ZAVRŠNOM RADU - 4.G RAZRED

Zbog preklapanja s drugim obvezama podjela svjedodžbi o završenom 4. razredu i svjedodžbi o završnom radu za 4.G razred bit će 7. srpnja 2020. u 9.30 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 7. 2020. 09:20

PROJEKT SEA-STAINABILITY

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/projekt-sea-stainability-obrazovanje-za-odrzivi-razvoj-gastronomije-i-ribarstva-1025803

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 1. 7. 2020. 08:29

KONOBARI KAO ZVIJEZDE

TUŠ i u sljedećoj školskoj godini nastavlja projekt Umijeće posluživanja -Konobari kao zvijezde.

 

U petak je u školskom praktikumu za posluživanje održana svečana podjela svjedodžbi završnih razreda iz programa konobar.

Tom su prilikom mlađi kolege, učenici iz prvih i drugih konobarskih razreda iznenadili svoje "odlazeće" kolege zvijezde koktelima koje su zajednički osmišljavali u proteklom razdoblju u sklopu projekta Umijeće posluživanja - Konobari kao zvijezde pod budnim okom svojih mentora Renate Polegubić Vlaše i Nikole Nimca.

Konobari maturanti odlaze u svijet rada, a svoje "zvjezdano" mjesto prepuštaju upravo ovim svojim mlađim kolegama jer "show must go on"!

U TUŠ-u  se i dalje držimo stare izreke "Samo gospoda mogu poslužiti gospodu" i nastavljamo vraćati stari sjaj ovom u principu zaista sjajnom zanimanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 29. 6. 2020. 10:39

Poziv na sudjelovanje INNOVATION ACADEMY for 21st century skills Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 24. 6. 2020. 10:18

NASTAVAK OBRAZOVANJA ZA VIŠU RAZINU KVALIFIKACIJE

Temeljem članka 24. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama i  Pravilnika o uvjetima i načinima nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije, omogućeno je učenicima koji su stekli nižu razinu obrazovanja, kao i učenicima koji su završili obrazovni program u trajanju od tri godine, u skladu s potrebama tržišta, steći višu razinu kvalifikacije nastavljanjem obrazovanja ili polaganjem ispita.

Učenik može u roku od dvije godine od dana završetka strukovnog programa nastaviti školovanje u statusu redovitog učenika. Ostvarivanje ovog prava uvjetuje se polaganjem razlikovnih, odnosno dopunskih ispita.

Učenik odnosno roditelj ili skrbnik malodobnoga učenika obvezan je do 6. srpnja tekuće školske godine podnijeti Školi pisani zahtjev za nastavkom obrazovanja uz koji je obvezan priložiti izvornike ili ovjerene preslike prethodno stečenih razrednih svjedodžbi i svjedodžbe o završenom obrazovanju.

Obrazovanje  može nastaviti učenik čiji prosjek ocjena svih razreda srednjega strukovnog obrazovanja u prethodno završenome strukovnom obrazovanju iznosi najmanje 3,50 zaokruženo na dvije decimale (članak 3. navedenoga Pravilnika).

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 6. 2020. 13:25

NATJEČAJ ZA IMENOVANJE RAVNATELJA/ICE TURISTIČKO-UGOSTITELJSKE ŠKOLE ŠIBENIK

Školski odbor škole je na svojoj 32. sjednici održanoj dana 03. lipnja 2020.god., KLASA: 003-06/20-01/04; URBROJ: 2182/1-12/2-7-06-20-2, donio Odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja/ice TURISTIČKO-UGOSTITELJSKE ŠKOLE ŠIBENIK.

            Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice TURISTIČKO-UGOSTITELJSKE ŠKOLE ŠIBENIK, KLASA: 112-01/20-03/02, URBROJ: 2182/1-12/2-7-06-20-1, objavljen je u „Narodnim novinama“ broj 67/2020, te mrežnim stranicama škole dana 10. lipnja 2020.god.

            Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana objave u „Narodnim novinama“ i na mrežnoj stranici TURISTIČKO-UGOSTITELJSKE ŠKOLE ŠIBENIK, a isti teče od 11. lipnja 2020.god. do 18. lipnja 2020.god.

            Tekst natječaja nalazi se u privitku ove obavijesti, te u rubrici „NATJEČAJI“ i na poveznici „Narodnih novina“:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8299429.html

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Mikolčević  datum: 10. 6. 2020. 16:07

TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA ŠIBENIK USPJEŠNO DOVRŠILA AKTIVNOSTI U PROJEKTU SEA- STAINABILITY

Ovaj EU projekt je sufinanciran kroz Švicarsko-Hrvatski program suradnje u ukupnom iznosu od 758.447,63 kn

NašaTurističko-ugostiteljska škola u suradnji sa LAGUR- om Galeb, Tribunj uspješno je dovršila planirane projektne aktivnosti te slijedi zatvaranje projekta SEA – Stainability. Tom prigodom smo napravili izložbeni stol sa materijalima nastalim kroz projekt.

U projekt je bilo uključeno oko 75 učenika i 15 nastavnika kroz pet projektnih aktivnosti.

  • Jednodnevni studijski posjet Ribarskoj luci Tribunj posvećen temi otpada iz mora.
  • Jednodnevni studijski posjet Ribarskoj luci Tribunj i zgradi Veletržnica ribe Tribunj na temu održivog ribarstva.
  • Natjecanje učenika Turističko-ugostiteljske škole Šibenik u ribljoj gastronomiji na temu „Zero waste“
  • Studijski posjet uzgajalištu bijele ribe i gastronomskom subjektu na temu održivog ribarstva i gastronomije „Misli globalno, kuhaj lokalno“.
  • Učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik (TUŠ Šibenik) na studijskom putovanju u Splitu.
  • Nositelji projektnih aktivnosti bili su: ravnateljica Senka Dodig i voditeljica projekta Diana Svirčić te kolege Maja Šintić,  Biserka Šmit, Nikola Nimac, Renata Polegubić-Vlaše, Helena Babić, Danijela Mikulandra, Josip Friganović, Dijana Marčić Milikić
  • Tijekom dijela aktivnosti bio je uključen i uspješno prezentiran projekt Konobari kao zvijezde koji škola nastavlja sustavno provoditi. Bravo za naše zvijezde!!!

  • Izlazni proizvod projekta je brošura unutar koje se nalaze recepti koje su, pod vodstvom mentorice Biserke Šmit, osmislili učenici škole primjenjujući stečena znanja iz projekta.

  • Zahvaljujući projektu SEA-Stainability  djelatnice Turističko-ugostiteljske škole Šibenik: Biserka Šmit, Sanja Ivanović te Helena Babić su  pohađale  stručno modularno usavršavanje za održivi  razvoj. gdje je osmišljeno 18 novih projekata u cilju razvoja učeničkih kompetencija nužnih za 21. stoljeće

     

    Na donjoj poveznici možete pogledati materijal sa natjecanja „Zero waste“ održan u veljači u hotelu Panorama.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=iovL9lblsBs

  • Slike pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 9. 6. 2020. 10:41

OBAVIJEST

Učenici maturanti mogu predignuti DVD s Maturalnog plesa u knjižnici svakim danom od 8-12 sati. Potrebno se držati preporuka HZJZ.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 4. 6. 2020. 11:23

Informiranje učenika SŠ - prezentacija Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi prezentacija i letak izrađene u svrhu informiranja učenika završnih razreda srednjih škola o mogućnostima po završetku srednje škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 19. 5. 2020. 12:19

U sklopu SEA-Stainability projekta osmišljeno 18 novih projekata u cilju razvoja učeničkih kompetencija nužnih za 21. stoljeće Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 15. 5. 2020. 11:25

PRAVILA PONAŠANJA NA INTERNETU Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 15. 5. 2020. 10:31

Dani baštine i turizma za mlade 2020. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 6. 5. 2020. 15:12

Projekt SEA-stainability - obrazovanje za održivi razvoj gastronomije i ribarstva

Nositelj projekta SEA- stainability  udruga LAGUR „ Galeb „ i Turističko-ugostiteljska škola Šibenik kao partner u projektu održali su u srijedu, 15. siječnja 2020. treći sastanak vezano za preostale aktivnosti projekta SEA-stainability.

Na sastanku su određeni datumi planiranih aktivnosti:

4. veljače 2020. natjecanje Zero waste u Hotelu PANORAMI

Fleksibilni menu – radionica – ( osmišljavanje jelovnika u skladu s dnevnim ulovom ribara )

8. veljače 2020. Restoran PELEGRINI - Rudi Štefan

5. ožujka 2020. studijski posjet ribarnici i Institutu za oceanografiju u Splitu

3. travnja 2020.  završna konferencija – zatvaranje projekta

Projekt  SEA- stainability  je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade RH u sklopu Hrvatsko – Švicarskog programa.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 16. 1. 2020. 11:21

BOŽIĆNI HUMANITARNI SAJAM

U Turističko-ugostiteljskoj školi Šibenik održan je Božićni humanitarni sajam a sva prikupljena sredstva od prodaje donirat će se mladom Vodičaninu Michaelu Babiću.

Vrijedni učenici izrađivali su čokoladni bagatin, domaću tjesteninu i razne kolače koje su prodavali u holu škole. Svi učenici, nastavnici i djelatnici škole odazvali su se ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji i pokazali koliko je bitno druženje i darivanje potrebitima u ovo Božićno blagdansko vrijeme.

Školski zbor popratio je pjesmom cijeli humanitarni sajam a organizirano je i natjecanje u friganju fritula koje je ocjenjivao stručni žiri ( ravnateljica Senka Dodig, nastavnica kuharstva Ljiljana Burazer i nastavnik prehrane Ivica Marasović ). Natjecale su se dvije ekipe učenika 3.F razreda Eva Bulat i Josipa Marić i 3. i razreda Antonija Jurašin i Niko Sikavica. U recepturi fritula bio je i tajni sastojak, voćni jogurt. Odlukom žirija ekipe u imale izjednačen broj bodova jer su prevladavale nijanse u okusima i konzistenciji fritula.

Učenici konobari 3. E razreda Erika Huljev i Dominik Jozić pripremali su bezalkoholne koktele i uz pjesmu školskog zbora, fritule i kolače nastavljeno je druženje u holu škole.

Kolače i fritule učenici su odnijeli u Pučku kuhinju sa željom da u ovo blagdansko vrijeme darivaju i one kojima je pomoć potrebna.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 23. 12. 2019. 19:32

TUŠ dobio priznanje ZLATNU BOULU za ČOKOLADNI BAGATIN

U Katedralnom muzeju Civitas Sacra 18. prosinca 2019. Županijska Turistička zajednica dodijelila je ZLATNE BOULE zaslužnima u turizmu u 2019. godini.

Turističko-ugostiteljska škola Šibenik dobila je ZLATNU BOULU priznanje za „ ČOKOLADNI BAGATIN „ – SUVENIR GODINE 2019.

Ponosni smo što smo dobili Priznanje za  naš „ Čokoladni Bagatin „ kao suvenir godine a Zlatnu boulu preuzela je ravnateljica škole Senka Dodig.

Čestitamo nastavnici kuharstva Biserki Šmit koja je s učenicima izrađivala Čokoladni Bagatin na ovoj prestižnoj nagradi za našu školu.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 18. 12. 2019. 18:48

Učenici sudjelovali u 2. aktivnosti projekta SEA-Stainability

Naši učenici 3. E razreda pod vodstvom nastavnika Diane Svirčić, Nikole Nimca i Renate Polegubić Vlaše u četvrtak, 12. prosinca 2019. bili su u jednodnevnom studijskom posjetu Ribarskoj luci Tribunj i zgradi Veletržnice ribe Tribunj na temu održivog ribarstva.

Znanstvenik Instituta za oceanografiju i ribarstvo, dr.sc. Igor Isajlović je učenike Turističko-ugostiteljske škole Šibenik upoznao s odrednicama održivog ribarstva. Djelatnica Ribarske zadruge Adria, Ivana Bračanov je učenike upoznala s infrastrukturom u ribarskoj luci, objektima za otkup i preradu proizvoda ribarstva te s aspektom zdravstvene sigurnosti potrošača proizvoda ribarstva ( HACCP  standard ).

Učenici su sudjelovali u drugoj aktivnosti projekta SEA- Stainability.

Slike pogledajte u foto-galeriji !

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 13. 12. 2019. 09:51

Naši učenici u sklopu projekta SEA-Stainability u studijskom posjetu ribarskoj luci Tribunj

Naši učenici 1. G, 1. E , 1. I i 3. I razreda pod vodstvom nastavnica Helenom Babić i Dianom Svirčić proveli su u subotu, 7. prosinca 2019. jednodnevni studijski posjet Ribarskoj luci Tribunj posvećen temi otpada iz mora, mikroplastike, utjecaja na morske organizme i zaštite morskog okoliša. Riječ je o prvoj od ukupno pet aktivnosti u sklopu projekta SEA-Stainability gdje naša škola sudjeluje kao partner lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu Lagur Galeb. Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade RH u sklopu Hrvatskog-Švicarskog programa.

Na početku studijskog posjeta učenici su upoznati s problematikom otpada iz mora kojeg su prezentirali znanstvenici Instituta za oceanografiju i ribarstvo. Nakon teoretskog dijela organiziran je terenski odlazak na plažu Bristak gdje je učenicima demonstriran način monitoriranja otpada na plažama. Na završetku je organiziran kviz u cilju provjere usvojenih znanja.

Cilj ove obrazovne aktivnosti je educirati učenike o važnosti očuvanja okoliša za sadašnje i buduće generacije, te potaknuti svijest o potrebi zaštite okoliša i mora uz koje i od kojeg se živi.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 9. 12. 2019. 09:25

Edukacija za rad u programu za recepcijsko poslovanje

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik od ove nastavne godine u smjeru hotelijersko-turistički tehničari moći će iz predmeta Organizacija poslovanja poduzeća u trećem razredu veći dio vježbi izvoditi u posebnom programu za rad recepcije čime stječu dodatnu konkurentnost na turističkom tržištu za rad u hotelima i ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj.

Temeljitu edukaciju za rad u programu za recepcijsko poslovanje prošli su nastavnici struke Ante Nakić, Anita Čobanov i Diana Svirčić te će svoje znanje prenijeti učenicima hotelijersko-turističkog programa.

Edukacija nastavnika struke odnosila se na osnovne alate u aplikaciji vezano uz poslovanje recepcije, rezervaciju, ponudu, prijavu i odjavu gostiju, naplatu računa te evidenciju svih podataka između hotelskih odjela.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 19. 11. 2019. 23:10

ZLATO I SREBRO NA AEHT-i 2019.

Domagoj Badžim - Zlato - Front Office

AEHT je međunarodno natjecanje turističkih i ugostiteljskih škola a svrha mu je razmjena iskustava i suradnja učenika iz različitih država, jezika i kultura kroz timski rad, stvaranje novih poznanstava i veza među učenicima.

Na ovogodišnjem natjecanju AEHT sudjelovalo je 320 studenata iz 30 zemalja Europe i svijeta, uključujući nove članice Pakistan i SAD. 

Učenici i studenti natjecali se u 10 turističko- ugostiteljskih disciplina.

Natjecanje je trajalo 4 dana, a ove godine domaćin je bila RH, u organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Split. Natjecanje se odvijalo u hotelu Le Meridien Lav - Split (Podstrana), gdje su gosti iz Europe i svijeta ostali pozitivno šokirani organizacijom, uvjetima natjecanja, kulturnim znamenitostima, te ljepotama Splita i Dalmacije. Izlet za sve sudionike bio je organiziran na Slapove Krke te posjet Šibeniku i našoj katedrali sa naglaskom na potencijal županije u području turizma i ugostiteljstva.

Izniman uspjeh za školu, grad i državu postigli su učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik osvojivši:

ZLATO u disciplini Front Office (Poslovanje recepcije hotela) - učenik DOMAGOJ BADŽIM pod vodstvom mentora Ante Nakića. 

SREBRO u disciplini Tourist Destination (Predstavljanje turističke destinacije) -  učenica NIKOLINA ČOKO pod vodstvom mentorice Božene Bralić.

Domagoj i Nikolina su pokazali nevjerojatno poznavanje struke, komunikativnost, timski rad i besprijekorno poznavanje stranog jezika, s obzirom da se cijelo natjecanje odvijalo na engleskom jeziku, gdje su im od velike pomoći bile njihove profesorice jezika, Vladimira Cvitanović Čenić i Jagoda Grbelja.

U disciplini Culinary Art (Umijeće kuharstva) natjecao se učenik TINO CVITIĆ pod vodstvom mentorice Ljiljane Burazer, a u disciplini Cocktails (Barske mješavine) natjecala se učenica ERIKA HULJEV pod vodstvom mentorice Renate Polegubić Vlaše. Oboje učenika su ostvarili zapažen nastup, te im se iskreno zahvaljujemo i čestitamo.

Čestitamo učenicima i mentorima  Turističko-ugostiteljske škole Šibenik na izvrsnim rezultatima na ovogodišnjem AEHT natjecanju.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 16. 11. 2019. 19:27

PROJEKT TUŠ " KONOBARI KAO ZVIJEZDE "

 

 

Projekt Turističko-ugostiteljske škole Šibenik „ Konobari kao zvijezde „ koji se od rujna intenzivno provodi kroz suradnju škole i šibenskih ugostitelja, Barcode, Vintage bar, Azimut, Vino&Ino, tvrđava Barone i završnica je u Vijećnici.

Unutar tog projekta 12 učenika škole, koji su se javili na školski natječaj za ovaj projekt,  u grupama po tri rotiraju se po spomenutim ugostiteljskim objektima.  Cilj je podizanje konkurentnosti učenika na tržištu rada podizanjem kompetencija i razvijanjem  dodatnih barmenskih i barističkih  vještina. Mentori su Nikola Nimac i Renata Polegubić Vlaše.

Unutar projekta je organizirano i natjecanje u Barcode pod nazivom Bar battle vol. 2 na kojem je učenik Turističko-ugostiteljske škole Šibenik KARLO ŠUPE osvojio prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji, njegov mentor je Nikola Nimac, prof.  Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na izvrsnim uspjesima, ali i partnerima u projektu na suradnji i podršci u projektu Konobari kao zvijezde!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 16. 11. 2019. 19:20

NAŠA ŠKOLA DOMAĆIN PROJEKTNOG SASTANKA SEA-STAINABILITY

Turističko-ugostiteljska škola Šibenik bila je domaćin drugog projektnog sastanka SEA-STAINABILITY koji se održao u srijedu 16. listopada 2019.

Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu  Galeb ( Tribunj ) a riječ je o projektu koji je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Hrvatsko-švicarskog programa.

Projektni partneri su Turističko-ugostiteljska škola Šibenik, Institut za oceanografiju i ribarstvo Split te udruga Argonauta iz Murtera.

Opći cilj projekta SEA-stainability je doprinijeti ekonomskoj i socijalnoj koheziji na području srednje Dalmacije putem obrazovanja za održivi razvoj u sektoru ribarstva i gastronomije.

Projekt SEA-stainability omogućiti će program izobrazbe za održivi razvoj za smjerove kuhar, konobar i hotelijersko-turistički tehničar Turističko-ugostiteljske škole Šibenik. Za spomenute smjerove organizirati će se studijski posjeti i radionice u sektorima ribarstva te ugostiteljstva s naglaskom na riblju gastronomiju.

Podršku obrazovanju za održivi razvoj pružiti će znanstvenici Instituta za oceanografiju i ribarstvo ( IZOR ) edukacijom učenika te izradom obrazovnog materijala na temu održivog ribarstva i otpada iz mora.

Znanstvenici IZOR-a će održati javna predavanja te su s  udrugom Argonauta izradili smjernice za izradu edukativnog igrokaza za djecu i mlade a sve to s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda: Odgovorna ponašanja i proizvodnja te Očuvanje vodenog svijeta. Kako bi se na području Šibensko-kninske županije ojačali kapaciteti za buduće obrazovanje djece i mladih o održivom razvoju omogućiti će se stručno usavršavanje nastavnika osnovnih i srednjih škola.

Učenici srednje škole će znanja, vještine i stavove o održivom razvoju stjecati formalnim obrazovanjem putem 5  izvannastavnih aktivnosti čiji je vremenik utvrđen na sastanku u Turističko-ugostiteljskoj školi.

Igrokaz „ Pobuna morskih plodova „ premijerno je održan 13. listopada u Murteru a publika je upoznata s problemom otpada u moru i njegovim utjecajem na morske organizme te posljedično na ljudsku prehranu.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 17. 10. 2019. 13:00

PROJEKT " ŠIBENSKI BAGATIN " PREDSTAVLJEN U MUZEJU GRADA ŠIBENIKA

Projekt naše škole „ Šibenski bagatin „ u partnerstvu s Tehničkom školom Šibenik financiralo je Ministarstvo turizma. Učenici kuhari 2.F Marko Papak, Ivan Ljubić i 2.i Roko Rajčić pod vodstvom mentorice Biserke Šmit od čokolade su napravili novčić ( bagatin ) na kojem je otisnut lik Sv. Mihovila a učenici Tehničke škole izradili su kalup koristeći se 3 D tehnikom printanja te je tako nastao inovativan i zanimljiv čokoladni suvenir koji je predstavljen u Muzeju grada Šibenika pred brojnim gostima i uzvanicima, predstavnicima Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice grada i županije, državnim tajnikom Ministarstva turizma, Obrtničke i Gospodarske komore. Za predstavljanje je izrađena i originalna ambalaža za novčiće u obliku kožne vrećice i kutije s bagatinima a koje su podijeljene na kraju uzvanicima. Ravnatelj Muzeja Željko Krnčević istaknuo je višestruku vrijednost ovog projekta i uvrštavanje jestivog suvenira u ponudu suvenirnice gradskog Muzeja. Ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Senka Dodig zahvalila se partnerima na projektu, učenicima i mentorima u realizaciji ovog projekta. Istaknula je pritom neizmjernu vrijednost koju imaju projekti za učenike u lokalnoj zajednici a koji spajaju vještine struke za koju se učenici obrazuju, institucije i lokalnu zajednicu i čine nezamjenjivo iskustvo na obrazovnom putu za stjecanje različitih kompetencija i vještina učenika. Učenici konobari 3.E Erika Huljev, Ivana Marjanović, Karlo Šupe i Karlo Rupić pod vodstvom mentora Renate Polegubić Vlaše i Nikole Nimca poslužili su rashlađeni pjenušac i aranžirali prezentacijski stol. Učenice hostese 3.G Karmen Aleksić, Paula Crljen i 2.G Kristina Strika i Lucia Bačić dijelile su uzvanicima letke s pričom o Šibenskom bagatinu na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i francuskom jeziku. Cijeli program vodila je učenica 3.G Karmen Aleksić. Program je popraćen glazbom učenika i nastavnice glazbene škole Ivana Lukačića a cvjetni aranžman izradio je Lukin cvjetni studio.

Slike pogledajte u foto-galeriji!.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 17. 9. 2019. 20:30

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠK.GOD. 2019./20. Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi popis udžbenika za 2019./2020. školsku godinu.

Popis  potrebnih udžbenika potrebno je nabaviti isključivo za predmete koje učenik pohađa uz prethodnu provjeru s predmetnim nastavnikom.

U popisu udžbenika nedostaju:

1311 UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE 2 SPOZNAVANJEM JELA,Ivan Marošević-2.RAZRED KONOBARA

1538 VOYAGES,VOYAGES...2, udžbenik francuskog jezika, Blaženka Bubanj, ŠK-3.razred hotelijersko-turistički tehničar

Udžbenik iz vjeronauka  TRAŽITELJI SMISLA za 1. razrede, Salesiana , Zagreb, treba zamijenti izdanjem iz 2015.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 7. 2019. 12:19

PROMOTIVNI FILMOVI

Agencija je u sklopu ESF-ova projekta „Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre“ izradila niz kratkih promotivnih filmova za 43 discipline čije državno natjecanje se odvilo u ožujku 2019. u Zagrebu. Filmove možete preuzeti  a  cilj je promocija strukovnog obrazovanja,  škola i upisa učenika osnovnih škola. Filmove možete pregledati i preuzeti na YouTube kanalu WorldSkills Croatia: https://www.youtube.com/channel/UCWB1feWLqIe5sG8joZzJ_iQ

Također, razvijen je i dokumentarni film o Državnom natjecanju učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019. koje se održalo od 26. – 28. ožujka 2019. i možete ga pregledati na sljedećoj poveznici: https://youtu.be/frQusPZPT70

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 10. 7. 2019. 11:12

NAŠI MATURANTI NA SVEČANOJ PODJELI SVJEDODŽBI I ZAJEDNIČKOJ FOTOGRAFIJI IZ ZRAKA

Turističko-ugostiteljska škola originalna je u ispraćanju generacije maturanata 2018./2019. zajedničkom fotografijom iz zraka učenika, profesora i djelatnika škole.

Nakon svečane podjele svjedodžbi učenicima 4.G, 4.H, 3.E, 3.F, 3i razreda koje su im uručili razrednici Mario Malada, Vladimira Cvitanović Čenić, Vesna Kljaić, Diana Svirčić, Renata Polegubić Vlaše i poučnog govora ravnateljice ispratili smo još jednu generaciju hotelijersko-turističkih tehničara, konobara i kuhara koji su stekli znanje i vještine u našoj školi te su spremni za tržište rada i daljnje školovanje i usavršavanje.

Maturanti sretno!

 

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 6. 7. 2019. 13:23

NOVI PROJEKT NAŠE ŠKOLE: UMIJEĆE POSLUŽIVANJA-KONOBARI KAO ZVIJEZDE!

 

 

Turističko – ugostiteljska škola Šibenik ovim putem želi informirati javnost o provedbi projekta Umijeće posluživanja – konobari kao zvijezde u školskoj godini 2019./2020.

U lokalnoj zajednici koja se razvija prema pružanju izvrsnih i prepoznatljivih ugostiteljskih usluga potrebno je dodatno njegovati zanimanja koja mogu doprinijeti uspostavljanju kvalitete ugostiteljske ponude. Turističko-ugostiteljska škola Šibenik već je prepoznata kao važan dionik u kreiranju kompetentnog kadra u ugostiteljstvu, ali i kao ona koja potiče, promiče i inovativno pristupa razvoju cjelokupne turističke ponude grada i županije uspostavljajući suradnju između poslodavaca, poduzetnika, obrtnika i budućih posloprimaca. Tako je realiziran niz kvalitetnih i inovativnih projekata u kojima su sudjelovali učenici i poduzetnici iz lokalne sredine kojima su se jačale kompetencije i vještine jednih i drugih, a rezultat čega je bogatija zajednica i kvalitetnija ponuda. Primjerice, samo u protekloj godini Turističko-ugostiteljska škola ostvarila je suradnju s Muzejom grada Šibenika te se u okviru projekta Šibenski bagatin uključila u osmišljavanje i realizaciju unikatnog, jestivog suvenira koji reprezentira kulturno-povijesnu baštinu, a kojeg su osmislili i izradili učenici. Osim toga, škola u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom iz Tribunja sudjeluje u projektu Seasustainability – promidžbi zdrave prehrane utemeljene na prehrani s dna hranidbenog lanca, a s tribunjskom Zadrugom u promidžbi lokalnih ribljih vrsta kroz nove recepture koje će se nalaziti na ambalaži ribljih proizvoda. Škola sudjeluje i prepoznata je i na međunarodnoj pozornici i to kroz sudjelovanje u natjecanjima u organizaciji AEHT-e (European Association of Hotel and Tourism Schools), sudjelovanjem na drugim brojnim međunarodnim projektima i kontinuiranom promocijom škole na svim razinama.

Brza promjena trendova u svijetu i kod nas donosi stalnu potrebu za dodatnim usavršavanjem, novim znanjima i praćenjem onoga što je trenutno popularno i poželjno, svugdje, pa tako i u ugostiteljstvu. Zbog toga namjeravamo u novoj školskoj godini realizirati projekt u kojem će upravo konobarsko zanimanje zasjati pod svjetlima reflektora. Turističko-ugostiteljska škola će uskoro objaviti i natječaj za sve svoje upisane učenike i učenice u kojima će izabrati najbolje i najviše motivirane učenike i učenice koji će sudjelovati u nizu projekata koje će škola ostvariti u suradnji s najviše prepoznatljivim ugostiteljskim objektima u gradu, ali i lokalnim poduzetnicima, poput Vintage bara, kluba Azimut ili na tvrđavi Barone u suradnji s Javnom ustanovom Tvrđavom kulture Šibenik. Namjera nam je osuvremeniti nastavni proces kroz poboljšanje specifičnih vještina učenika – baristiku, barmenstvo, poznavanje craft pivarstva ili enologiju. Učenici će, uz podršku vrijednih poduzetnika grada Šibenika te lokalnih i nacionalnih proizvođača samostalno osmisliti nove, inovativne načine prezentacije i posluživanja jela i pića. Cilj nam je omogućiti im da svojem budućem zanimanju pristupaju na suvremen način, da budu kreativni i inovativni te da na taj način razviju i svoje osnovne kompetencije povezane sa zanimanjem za koje se obrazuju, ali i druge socijalne i poduzetničke vještine. Ovim putem pozivamo zainteresiranu javnost, kao i učenike Turističko – ugostiteljske škole da prate stranice škole na kojima će natječaj za sudjelovanje u projektu biti objavljen.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 3. 7. 2019. 19:42

ZAHVALA UČENICIMA TURISTIČKO-UGOSTITELJSKE ŠKOLE PROGRAMA KONOBAR

 

Učenici konobari Turističko-ugostiteljske škole zajedno s učenicima kuharima sudjeluju u svim važnim školskim i izvannastavnim aktivnostima te događanjima i manifestacijama u našem gradu, županiji i šire. Sudjeluju na svim natjecanjima vezanim za zanimanje konobar i postižu zapažene rezultate. Na svjetskom jedriličarskom prvenstvu održanom u šibenskom akvatoriju upravo učenici konobari Turističko-ugostiteljske škole posluživali su jela i piće uzvanicima na svečanoj večeri. Vrijedni učenici konobari pod vodstvom svojih nastavnika, mentora kao i učenici kuhari aranžirali su stol i posluživali jelo i piće na radionici i prezentaciji  sljubljivanja pršuta i tradicionalnih sorta vina na Tvrđavi Barone u školskom projektu Pršut – Delicija naših otaca.

Velika pohvala učenicima koji su odabrali zanimanje konobar u Turističko- ugostiteljskoj školi jer uz podučavanje izvrsnih nastavnika, mentora u školi učenici konobari nakon završenog školovanja spremni su za tržište rada i promociju ovog deficitarnog zanimanja koje je sve traženije kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 2. 7. 2019. 17:46

PROJEKT PRŠUT : DELICIJA NAŠIH OTACA NA TVRĐAVI BARONE Vijest ima dokument u privitku

Školski projekt i radionica Turističko-ugostiteljske škole održan je na Tvrđavi Barone 20. svibnja 2019.

Pršut – Delicija naših otaca – zajednički  je projekt naše škole i udruge proizvođača Drniškog pršuta Drage Pletikose i vinara Ante Sladića.

Naši učenici kuhari Lara Dubravica,  Josip Kendeš, Jovana Lalić, Ivan Beneta, Stipe Ivanković pod vodstvom mentorice Ljiljane Burazer na neobičan način sljubili su pršut s nesvakidašnjim namirnicama mangom, avocadom i ananasom. Učenici su učili kako se reže pršut a pod vodstvom mentorice Renate Polegubić Vlaše učenici konobari Erika Huljev, Ivan Erceg, Franka Buha, Rebecca Jakovljević, Albina Mudronja, Karlo Damjanić aranžirali su stol i posluživali jelo i piće na prezentaciji sljubljivanja pršuta i tradicionalnih sorta vina. Naše učenice hotelijerke Karmen Aleksić, Paula Crljen, Ana Koštan, Tina Tanfara, Anđela Bura, Lucija Škugor  bile su hostese i vodile su program radionice. Ravnateljica Senka Dodig zahvalila se gosp. Dragi Pletikosi i gosp. Anti Sladiću na sudjelovanju u ovom projektu. Druženje s uzvanicima na Tvrđavi Barone  proteklo je u lijepoj i ugodnoj neformalnoj atmosferi.

Linkovi na službene stranice pršutane Bel-Cro Trade d.o.o. i Vina Sladić:

https://delikro.at/hr/produzent-detail/bel-cro

https://www.vinasladic.com/

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 24. 6. 2019. 10:53

UGLEDNI FIZIČAR SA SVEUČILIŠTA COLUMBUS PROF.DR.SC.ZDESLAV HREPIĆ ODRŽAO PREDAVANJE U NAŠOJ ŠKOLI

Prof.dr.sc. ZDESLAV HREPIĆ sa Sveučilišta Columbus održao je predavanje u Turističko-ugostiteljskoj školi Šibenik 21. lipnja 2019.

Profesor fizike na američkom sveučilištu Columbus održao je predavanje na temu : Obrazovne reforme u SAD-u proteklih pola stoljeća : ciljevi, rezultati te pouke koje je moguće razmatrati u kontekstu hrvatskoga obrazovnog sustava.

Naziv predavanja sveučilišnog profesora fizike Zdeslava Hrepića u Turističko-ugostiteljskoj školi je PRIRODA USPJEHA -zakoni fizike kao modeli osobnog rasta i uspjeha.

Predavanje je bilo izrazito edukativno, zanimljivo i poučno u kojem je prof.dr.sc. Zdeslav Hrepić kao fizičar objasnio kako razumjeti i primijeniti načine djelovanja u fizici na svakodnevni život, učenje i djelovanje: „ Gusjenica nikad ne može znati kako je biti leptir dok ne prođe transformaciju „ – riječi su uglednog sveučilišnog prof.dr.sc. Zdeslava Hrepića.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 22. 6. 2019. 17:49

PONOSNI SMO NA NAŠU PROFESORICU VIŠNJU JURAS

 

 

Odjel za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru zahvaljuje se našoj profesorici francuskog jezika Višnji Juras na trudu uloženom u nastavu francuskog jezika i na njezinim izvrsnim učenicima koji već tradicionalno dolaze studirati francuski jezik, te su pokazali odlično znanje francuskog jezika koje su stekli školovanjem u Turističko – ugostiteljskoj školi Šibenik na nastavi kod profesorice Višnje Juras.

Njezin vrstan rad ogleda se jednako i u nastavi talijanskog jezika što potvrđuje i osvajanje 1. mjesta na državnom natjecanju iz talijanskog jezika odnosno primanje ovogodišnjeg priznanja Oskar znanja za učenike i nastavnike, mentore na državnom natjecanju.

Ponosni smo na našu profesoricu, njezin trud i rad s učenicima na nastavi francuskog i talijanskog jezika.

Velike čestitke učenicima koji su iz naše škole izašli obogaćeni znanjem i nastavili studirati strane jezike.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 18. 6. 2019. 23:38

OSKAR ZNANJA NAŠOJ UČENICI 3.G NIKOLINI RADIĆ

Oskar znanja, najznačajnije je priznanje u obrazovanju kojim se nagrađuju uspješni i izvrsni učenici te njihovi nastavnici mentori. Oskar znanja i dodjela priznanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju održat će se 28. lipnja 2019. u Zagrebu.

Učenica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik 3. G razreda NIKOLINA RADIĆ osvojila je 1. mjesto na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika pod vodstvom mentorice, profesorice Višnje Juras.

Čestitamo učenici i mentorici na postignutim rezultatima i na ovom prestižnom priznanju, Oskaru znanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 13. 6. 2019. 17:56

LAGUR Galeb i projektni partner Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "Galeb" je u utorak 4.lipnja 2019. godine u prostorijama Kulturne udruge Tribunj predstavila projekt SEA-stainability koji je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Hrvatsko-švicarskog programa suradnje.

 

LAGUR Galeb i projektni partneri: Udruga Argonauta, Turističko-ugostiteljska škola Šibenik i Institut za oceanografiju i ribarstvo su predstavili ciljeve i planirane aktivnosti projekta a nakon predstavljanja projekta održane su prezentacije znanstvenika Instituta za oceanografiju i ribarstvo (IZOR) na temu otpada iz mora te na temu stanja ribljih resursa u Jadranskom moru.

 

Ostvarenju ovog cilja doprinijeti će se provedbom studijskih posjeta i radionica za učenike Turističko-ugostiteljske škole Šibenik te objedinjavanjem istih u programu izobrazbe za održivi razvoj. Podršku obrazovanju za održivi razvoj pružiti će znanstvenici Instituta za oceanografiju i ribarstvo (IZOR) edukacijom učenika te izradom obrazovnog materijala na temu održivog ribarstva i otpada iz mora. Znanstvenici IZOR-a će održati javna predavanja te će s udrugom Argonauta izraditi smjernice za izradu edukativnog igrokaza za djecu i mlade a sve to s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda: Odgovorna potrošnja i proizvodnja te Očuvanje vodenog svijeta. Kako bi se na području Šibensko-kninske županije ojačali kapaciteti za buduće obrazovanje djece i mladih o održivom razvoju omogućiti će se stručno usavršavanje nastavnika osnovnih i srednjih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 5. 6. 2019. 16:48

PROJEKT PRŠUT : DELICIJA NAŠIH OTACA NA TVRĐAVI BARONE

Školski projekt i radionica Turističko-ugostiteljske škole održan je na Tvrđavi Barone 20. svibnja 2019.

Pršut – Delicija naših otaca – zajednički  je projekt naše škole i udruge proizvođača Drniškog pršuta Drage Pletikose i vinara Ante Sladića.

Naši učenici kuhari Lara Dubravica,  Josip Kendeš, Jovana Lalić, Ivan Beneta, Stipe Ivanković pod vodstvom mentorice Ljiljane Burazer na neobičan način sljubili su pršut s nesvakidašnjim namirnicama mangom, avocadom i ananasom. Učenici su učili kako se reže pršut a pod vodstvom mentorice Renate Polegubić Vlaše učenici konobari Erika Huljev, Ivan Erceg, Franka Buha, Rebecca Jakovljević, Albina Mudronja, Karlo Damjanić aranžirali su stol i posluživali jelo i piće na prezentaciji sljubljivanja pršuta i tradicionalnih sorta vina. Naše učenice hotelijerke Karmen Aleksić, Paula Crljen, Ana Koštan, Tina Tanfara, Anđela Bura, Lucija Škugor  bile su hostese i vodile su program radionice. Ravnateljica Senka Dodig zahvalila se gosp. Dragi Pletikosi i gosp. Anti Sladiću na sudjelovanju u ovom projektu. Druženje s uzvanicima na Tvrđavi Barone  proteklo je u lijepoj i ugodnoj neformalnoj atmosferi.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 22. 5. 2019. 17:46

KULINARSKI VREMEPLOV

 

Turističko-ugostiteljska škola u suradnji s Muzejom grada Šibenika, Gradskim muzejom Drniš, Kninskim muzejom, Muzejom betinske brodogradnje i NP Krka osmislili su projekt „ KULINARSKI VREMEPLOV „  gdje će kroz edukativne, kreativne i kulinarske radionice približiti prehranu od prapovijesti, antike, srednjeg vijeka do 18. stoljeća posjetiteljima.

Učenici  naše škole MATEA BUREČIĆ, EVA BULAT, IVAN BENETA ( 2. F ), IVE KOLOPER , MARIO STRIŽAK ( 2. I )  i njihova mentorica BISERKA ŠMIT vodit će kulinarsku radionicu u kojoj će ostali školski uzrasti kao pomoćni kuhari pomagati u pripremi jela.

KULINARSKI VREMEPLOV  održat će se na lokacijama DRNIŠ ( antika ), DANILO ( prapovijest ), KNIN ( srednji vijek ), BETINA ( 18. st. ) i BURNUM ( prapovijest ) od 6. svibnja do 18. svibnja 2019.

Velika pohvala našim učenicima i njihovoj mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 9. 5. 2019. 16:25

KNJIGA SVIMA - Dostupne lektire za osnovnu i srednju školu u elektroničkom formatu

Obaviještavamo vas da je objavljena internet stranica na kojoj učenici osnovnih i srednjih škola mogu besplatno preuzeti lektire u elektroničkom obliku (PDF ili PUB) te ih čitati na svojim tabletima ili pametnim telefonima.
 
 
Srdačan pozdrav,
KnjigaSvima
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 5. 2019. 15:17

DRŽAVNO NATJECANJE IZ TALIJANSKOG JEZIKA

Nakon provedene školske i županijske razine natjecanja iz TALIJANSKOG JEZIKA na državno natjecanje pozvane su tri naše vrijedne učenice kojima je mentorica profesorica Višnja Juras:

- Nikolina Radić iz 3.G razreda - prva na ljestvici poretka sa 71 bodom, lista B

- Katarina Gašperov iz 3.G razreda,druga na ljestvici poretka sa 72 boda, lista A

- Lucija Dodig iz 4.G razreda, četvrta na ljestvici poretka sa 69 bodova, lista A.

 Čestitamo učenicama i njihovoj mentorici na ovom uspjehu.

Državno natjecanje održat će se od 4. do 6. travnja 2019. u Zadru.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 3. 2019. 15:19

BOŽIĆNI HUMANITARNI SAJAM

U četvrtak, 20. prosinca 2018. tijekom produženog velikog odmora u holu naše škole održao se božićni sajam i humanitarna akcija.

Učenici kuhari prvih, drugih i trećih razreda sa svojim nastavnicama ispekli su ukusne kolače i fritule. Učenici konobari prvog i trećeg razreda posluživali su slastice. U ukrašavanju škole i izradi ukrasa sudjelovali su učenici prvog, drugog i trećeg razreda.

Cijeli Božićni humanitarni sajam popraćen je našim školskim Zborom koji je odličnim pjesmama uveličao veselo, toplo i ugodno blagdansko druženje u školi.

Svi učenici, nastavnici, djelatnici škole i članovi Vijeća roditelja kupnjom kolača i ukrasa donirali su novac u humanitarne svrhe.

Božićni humanitarni sajam protekao je u veselom, toplom i ugodnom druženju pod vodstvom profesorice Danijele Mikulandra i ostalih vrijednih nastavnika i učenika.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 21. 12. 2018. 17:32

UČENICA DORA UŠIĆ SUDJELOVALA NA NATJECANJU AEHT-e U NIZOZEMSKOJ

Učenica 4. H razreda DORA UŠIĆ sudjelovala je na ovogodišnjem AEHT ( European Association of Hotel and Tourism Schools ) natjecanju koje je održano u nizozemskom gradu Leeuwardenu od 12. studenog do 17. studenog 2018.

Učenica se natjecala u disciplini Predstavljanje turističke destinacije u timu s učenikom iz Nizozemske i učenicom iz Finske.

Učenicu su za natjecanje pripremale mentorice Božena Bralić i Vladimira Cvitanović Čenić a u Nizozemsku je otputovala u pratnji ravnateljice Senke Dodig  i psihologinje Sanje Grgurević.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 21. 11. 2018. 16:39

UČENICI 2.G RAZREDA OSVOJILI 1. MJESTO U KVIZU " MOJ ŠIBENIK"

U Atriju Muzeja grada Šibenika, u finalu kviza „Moj Šibenik „ koji se održao u četvrtak, 15. studenog 2018. učenici 2. G razreda Turističko-ugostiteljske škole DOMAGOJ BADŽIM, STIPE BRNADIĆ, ROKO BILAN i LOVRE STOŠIĆ u konkurenciji s još 14 natjecateljskih grupa učenika iz drugih škola osvojili su 1. mjesto.

Učenici  Turističko-ugostiteljske škole pokazali su izvrsno znanje poznavanja šibenske kulture, glazbe, sporta i gastronomije.

Čestitamo našim učenicima na osvojenom 1. mjestu !

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 16. 11. 2018. 11:17

SREBRNA MEDALJA NA NATJECANJU U KARLOVCU

„ CONPASTA „ je hrvatsko natjecanje profesionalnih kuhara i seniora ( Međunarodni kongres tjesteničarstva Conpasta 2018. ) koji se održao u Karlovcu od 8. studenog do 9. studenog 2018. Program je sadržavao predavanja, degustacije i natjecanje kuhara seniora i učenika srednjih kuharskih i prehrambenih škola Hrvatske. Osnovni cilj natjecanja je preferiranje jela s tjesteninom, te poticanje gastronomske kreativnosti i korištenja izvornih hrvatskih tjestenina u kulinarstvu.

U izrazito velikoj konkurenciji učenice 2. F razreda( kuhar ) Turističko-ugostiteljske škole Šibenik ANĐELA LEDENKO i JOSIPA MARIĆ pod vodstvom mentorice Biserke Šmit osvojile su izvrsno drugo mjesto.

Učenice su se natjecale jelom pod nazivom Okusi Dalmaciju ( šalša od pomidora, punjeni ravioli s povrćem i bijelom ribom ). Učenice su same radile raviole.

Čestitamo našim učenicama i mentorici na osvojenoj srebrnoj medalji!

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 12. 11. 2018. 10:04

TUŠ PROSLAVIO DAN ŠKOLE OBILASKOM ŠIBENSKIH TVRĐAVA

Povodom Dana škole učenici, nastavnici i djelatnici Turističko-ugostiteljske škole u srijedu, 7. studenog 2018. uz stručno vodstvo obišli su Tvrđavu sv. Mihovila i Tvrđavu Barone.

Okupljanje je bilo u jutarnjim satima te se krenulo u obilazak šibenskih tvrđava.

Učenici su sa zanimanjem slušali edukativna predavanja o nastanku i povijesti tvrđava Mihovil i Barone.

Dan škole protekao je u ugodnom druženju i nadamo se da će učenici priču o dva šibenska „ bisera „ prenositi novim generacijama.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 8. 11. 2018. 15:53

UČENICI KUHARI KUHALI S VRSNIM CHEFOM-MOLEKULARNA GASTRONOMIJA

U srijedu, 23.5.2018. nastavnica kuharstva Biserka Šmit organizirala je u praktikumu školske kuhinje prezentaciju modernog načina kuhanja tehnikama molekularne gastronomije. Gost i voditelj prezentacije molekularne gastronomije bio je chef  VJEKO BAŠIĆ uspješan vlasnik konobe „ Boba „ u Murteru-prvi hrvatski chef koji je osvojio prestižnu titulu chefa godine Gault&Millau Croatia 2018. Uz njega kuhao je i bivši učenik naše škole PETAR VUNIĆ, perspektivan kuhar koji je znanje stekao u našoj školi a svojim načinom rada uspješno kuha uz vrsnog chefa .

Učenici kuhari 2.F razreda kuhali su zajedno s vrsnim kuharom, te naučili novi, suvremeni pristup u pripremi i predstavljanju naših lokalnih, domaćih namirnica. Koristili su tehnike molekularne gastronomije i pripremili 4 izrazito zanimljiva jela: Marinirani inćuni, Rižot sa škampama i vrganjima, Brudet od trlje s čipsom od palente i Janjetinu s bižima.

Učenici kuhari naše škole pomagali su u pripremi jela i naučili od vrsnih kuhara kako naše lokalne, domaće namirnice pripremiti i prezentirati modernim načinom kuhanja koji se koristi u molekularnoj gastronomiji.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 24. 5. 2018. 15:18

NAŠA ŠKOLA PARTNER U PROJEKTU " UVOĐENJE PODUZETNIŠTVA KAO MEĐUPREDMETNE TEME U SREDNJE ŠKOLE "

24. travnja 2018. u našoj školi koja je i partner škola u projektu, održana je radionica s učenicima 4.g i 4.h razreda i nastavnicima škole. Projekt udruge Inicijativa i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta predstavili su i održali radionicu Marina Tafra- predsjednica udruge Inicijativa koja je i nositelj projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja i Vitomir Tafra- profesor na Visokoj školi za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski te je i član tima kurikularne reforme. Naša škola je partner škola u projektu „ uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole „eksperimetalna nastava u partner školama. Održana je radionica s učenicima 4.g i 4.h razreda koji su bili podijeljeni po grupama te su imali zadatak osnovati poduzeće i prezentirati ga žiriju u sastavu nastavnika i nazočnima. Zadatak im je bio da osmisle tvrtku, djelatnost, prezentiraju uslugu, cijenu, ciljanu skupinu, slogan, plakat, propagandni letak te da svi članovi grupe prezentaciju izlažu u trajanju od 5 minuta. Naši učenici izvrsno su se snašli kao mladi poduzetnici, te su odlično prezentirali poduzeće nazočnima. Nakon završene radionice s učenicima održana je radionica za nastavnike koji su bili podijeljeni po grupama a zadatak im je bio da kroz svoj nastavni predmet provedu poduzetničku temu koju su osmislili. Nastavnici su odlično odradili zadatak i prezentirali svoju grupu na radionici. Ravnateljica škole  zahvalila se svim sudionicima radionice i voditeljima projekta.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 25. 4. 2018. 16:01

SREBRO NA KULINARSKOM FESTIVALU " BISER MORA"

Međunarodni kulinarski festival " Biser mora"  održavao se 21.3.-24.3.2018. u gradu Supetru na otoku Braču. Natjecanje je to turističko ugostiteljskih škola ( srednjih i viših ) i profesionalnih kuhara. Kulinarski festival " Biser mora" postao je najveća manifestacija na ovom dijelu Mediterana.

Našu školu predstavljali su učenici 3.f razreda INES MADŽAR i TOMISLAV BILIĆ pod vodstvom mentorice Biserke Šmit i osvojili su SREBRO!

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici!

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 23. 3. 2018. 11:43

VELIKI USPJEH NA DRŽAVNOM GASTRO NATJECANJU

Državno Gastro natjecanje održalo se 19.3.-22.3.2018. na Malom Lošinju. Natjecanje je to svih turističko-ugostiteljskih škola u Hrvatskoj. Učenici su se natjecali u osam disciplina.

U disciplini Poslovanje recepcije hotela učenica 4.g razreda PAULA ROMAN pod vodstvom mentora struke Ante Nakića i mentorice stranog jezika Vladimire Cvitanović Čenić osvojila je 2. mjesto na Državnom natjecanju.

U disciplini Hladno predjelo na tanjuru učenik 3.f razreda KARLO BRAJKOVIĆ  pod vodstvom mentorice Ljiljane Burazer osvojio je 9. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima!

Slike pogledajte u foto-galeriji!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 23. 3. 2018. 11:21

1. MJESTO U RUKOMETU

Županijsko natjecanje u rukometu održano je 12. ožujka 2018. u dvorani Osnovne škole Meterize.

Učenici naše škole već drugu godinu osvajaju 1. mjesto u našoj županiji.

Turističko-ugostiteljsku školu predstavljali su učenici: Ivan Alfirev 4.h, Ivo Perica 4.g, Marko Perak 4.g, Antonio Blačić 4.g, Andrej Ivan Tabula 2.e, Ivan Crljen 2.g, Stipe Ivanković 1.f, Mate Mrdeža 1.e, Stipe Gulam 1.e, Ive Koloper 1.i, Patrick Toić 3.g pod vodstvom profesora TZK Igora Dvorščaka.

Čestitamo učenicima na osvojenom 1. mjestu i zahvaljujemo im se na poštenoj igri!!!!

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 13. 3. 2018. 16:33

VALENTINOVO U NAŠOJ ŠKOLI

Učenici i profesori u holu škole prigodnim programom obilježili su Valentinovo. Voditelji programa bili su učenici 4.g razreda Sara Petković i Ante Milković. Ljubavna poezija čitala se na hrvatskom jeziku i čitali su je učenici 3.g razreda i na stranim jezicima, njemačkom, talijanskom, engleskom i francuskom jeziku koju su čitali učenici 1.g i 2.g razreda. Naša ravnateljica piše ljubavnu poeziju i njenu pjesmu pročitala je učenica 4.g razreda Roka Škarica. Prikazan je video-uradak kojeg su pripremili učenici 3.h razreda u kojem su učenici i profesori govorili o ljubavi. Zbor učenika 3.h razreda otpjevao je prigodne ljubavne pjesme. Poseban gost večeri bio je asistent Ante Prgin koji je i glazbenik te je svojim glasom uz zvuke gitare otpjevao ljubavne pjesme poznatih glazbenika i izmamio pjesmu na usnama učenika i profesora. Vrijedni učenici kuhari 1.f i 2.f razreda s prof. Biserkom Šmit i Sanjom Ivanović ispekli su palačinke u raznim bojama i pekli su palačinke na pokretnoj kuhinji koja je bila postavljena u holu škole i toplim palačinkama zasladili su nazočne. Učenici 2.e razreda s prof. Renatom Polegubić Vlaše pripremili su razne koktele i poslužili ih učenicima i profesorima.

Učenici 1.g razreda napravili su ukrase i velikim srcima ukrasili su školu. Cijeli program obilježavanja Valentinova osmislile su profesorice Dijana Marčić Milikić i Sabina Baranović.

Slike pogledajte u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 15. 2. 2018. 18:44

UČENICA ANA PERAN SUDJELOVALA NA NATJECANJU AEHT-e U BELGIJI

Učenica 4. H razreda ANA PERAN sudjelovala je na ovogodišnjem AEHT ( European Association of Hotel and Tourism Schools ) natjecanju koje se održalo u belgijskom gradu Oostende-u od 13. do 17. studenog.

Učenica se natjecala u disciplini Tourist Destination u timu s kolegom iz Belgije i kolegicom iz Nizozemske.

Učenicu su za natjecanje pripremale mentorice Božena Bralić i Vladimira Cvitanović Čenić a u Belgiju je otputovala pod vodstvom razrednice Danijele Mikulandra i ravnateljice Senke Dodig.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 21. 11. 2017. 14:54

NAŠI UČENICI KUHALI SA SVJETSKIM CHEFOVIMA

U sklopu festivala " Okusi Mediteran" učenici naše škole Mislav Šindilj, Josip Kendeš, Ivan Zoričić, Luka Burić i Valentina Višnjić pomagali su vrhunskim svjetskim kuharima u pripremanju jela.

Bilo im je to iznimno vrijedno iskustvo i čast kuhati s poznatim chefovima!

Bravo za naše učenike!

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 5. 6. 2017. 17:47

ZVIJEZDE FESTIVALA "OKUSI MEDITERAN" U NAŠOJ ŠKOLI

U sklopu festivala "Taste the Mediterranean" Turističko-ugostiteljska škola ugostila je sommelierku Miru Šemić i chefa Lionela Levya gdje su održali zanimiljivo predavanje učenicima naše škole. Čuvena sommelierka Mira Šemić ima diplomu sa WSET-a, obišla je gotovo sve vinske regije svijeta i postala "vinska legenda".Učenicima naše škole opisala je posao sommeliera, način na koji se poslužuje vino i puno o vinima naučila učenike naše škole. Francuz chef Lionel Levy, zvjezdani predvodnik nove mediteranske kuhinje glavni je kuhar u restoranu hotela Intercontinental Marseille - Hotel Dieu i okrunjen je jednom Michelinovom zvjezdicom. Inovativnost, znatiželja i neprestana želja za otkrivanjem novih recepata najbolje opisuju Chefa Levya. Njegovi jelovnici predstavljaju lokalnu kuhinju sastavljenu od najboljeg izbora svježe ulovljene ribe, lokalno uzgojenog povrća te najboljih proizvođača mesa. Naši učenici kuhari naučili su puno toga od Chefa Levya a pokazao im je kako se pripremaju jela od ribe (punjene lignje i tunjevina s bosiljkom i sezamom). U pratnji naše gošće bila je i Ingrid Badurina Danielsson, organizatorica festivala "Okusi Mediteran". Učenici su naučili puno toga od vrhunskih stručnjaka i družili se u ugodnoj atmosferi.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 2. 6. 2017. 22:54

PREDSTAVLJEN PROJEKT " ZAJEDNO DO ZNANJA UZ VIŠE ELANA "

U Turističko-ugostiteljskoj školi 17. svibnja 2017. predstavljen je projekt Šibensko-kninske županije " Zajedno do znanja uz više elana " pomoćnici u nastavi s učenicima s teškoćama.

Profesorima naše škole projekt je predstavila koordinatorica, defektologinja Helena Grubišić iz Osnovne škole Jurja Šižgorića.

Predavanje je bilo edukativno, zanimljivo i stručno gdje je koordinatorica Grubišić profesorima približila ulogu pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama.

Istaknula je bitnu suradnju pomoćnika u nastavi s nastavnicima, roditeljima i školom te njegovu bitnu ulogu u pomoći učeniku s teškoćama u svladavanju nastavnog procesa i stručne prakse.

Predavanje je bilo poučno i zanimljivo jer i naša škola ima pomoćnika u nastavi učeniku s teškoćama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 18. 5. 2017. 09:37

NAŠA ŠKOLA POSTIGLA IZVRSNE REZULTATE NA NATJECANJIMA

Međunarodni festival BISER MORA ( Supetar na Braču ) - 3. mjesto, učenici 3. F Grgo Bačelić i Petar Vunić, mentorica Biserka Šmit

Kvalifikacijsko prednatjecanje programa Euroscola Europskog parlamenta, učenici 3. H Marica Ercegović, Iva Tudić, Iva Grbelja i 3. G Ante Milković, Jakov Spahija osvojili su 4. mjesto i prvi su od strukovnih škola, mentori Danijela Mikulandra, Božena Bralić i Josip Friganović

Državno natjecanje iz engleskog jezika - 9. mjesto ( Mursko Središće ) učenik 4. G Antonio Bilušić, mentorica Vladimira Cvitanović Čenić

  :: opširnije :: 


objavio: Ljiljana Jelčić Brajković  datum: 11. 4. 2017. 18:09
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

Korisni linkovi
DRŽAVNA MATURA

ŠIBENIK

Ministarstvo (MZOS)
 • E-matice "Prijava"
 • MZO

Društvene mreže

DNEVNI TISAK

ZAKONI I PRAVILNICI





preskoči na navigaciju