preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

 > Naslovnica
Vijesti

UČENICI KUHARI KUHALI S VRSNIM CHEFOM-MOLEKULARNA GASTRONOMIJA

Autor: Ljiljana Jelčić Brajković, 24. 5. 2018.

U srijedu, 23.5.2018. nastavnica kuharstva Biserka Šmit organizirala je u praktikumu školske kuhinje prezentaciju modernog načina kuhanja tehnikama molekularne gastronomije. Gost i voditelj prezentacije molekularne gastronomije bio je chef  VJEKO BAŠIĆ uspješan vlasnik konobe „ Boba „ u Murteru-prvi hrvatski chef koji je osvojio prestižnu titulu chefa godine Gault&Millau Croatia 2018. Uz njega kuhao je i bivši učenik naše škole PETAR VUNIĆ, perspektivan kuhar koji je znanje stekao u našoj školi a svojim načinom rada uspješno kuha uz vrsnog chefa .

Učenici kuhari 2.F razreda kuhali su zajedno s vrsnim kuharom, te naučili novi, suvremeni pristup u pripremi i predstavljanju naših lokalnih, domaćih namirnica. Koristili su tehnike molekularne gastronomije i pripremili 4 izrazito zanimljiva jela: Marinirani inćuni, Rižot sa škampama i vrganjima, Brudet od trlje s čipsom od palente i Janjetinu s bižima.

Učenici kuhari naše škole pomagali su u pripremi jela i naučili od vrsnih kuhara kako naše lokalne, domaće namirnice pripremiti i prezentirati modernim načinom kuhanja koji se koristi u molekularnoj gastronomiji.

Slike pogledajte u foto-galeriji!








 > Naslovnica
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Šibenik / Ante Šupuka bb, HR-22000 Šibenik / ss-turisticko-ugostiteljska-si.skole.hr / ured@ss-turisticko-ugostiteljska-si.skole.hr
preskoči na navigaciju