preskoči na sadržaj
KUHAR - 2020./21.

KUHAR--- 2020./21.

PRAKTIČNA NASTAVA - TIJEKOM NASTAVE (od rujna do lipnja)

1. RAZRED - 280 sati godišnje - praktična nastava u ugostiteljskom objektu - jedan dan u tjednu 8 sati (u pravilu subotom)

2. RAZRED - 280 sati godišnje - praktična nastava u ugostiteljskom objektu - jedan dan u tjednu 8 sati (u pravilu subotom)

3. RAZRED - 256 sati godišnje - praktična nastava u ugostiteljskom objektu - jedan dan u tjednu 8 sati (u pravilu subotom)

* Praktična nastava se ocjenjuje u svakoj godini školovanja i ocjena ulazi u prosjek kod uspjeha učenika.

 

STRUČNA PRAKSA - LJETNI PRAZNICI (od lipnja do rujna)

1. RAZRED - 182 sata godišnje (24 radna dana)  - stručna praksa u ugostiteljskom objektu

2. RAZRED - 182 sata godišnje (24 radna dana) - stručna praksa u ugostiteljskom objektu

3. RAZRED - nema stručne prakse nakon 3.razreda

* Stručna praksa je UVJET za upis u slijedeći razred i bez odrađene ljetne stručne prakse učenik ne može upisati slijedeći razred (ne ulazi u prosjek kod uspjeha učenika).

______________________________________

 

UČENIK TREBA SAMOSTALNO PRONAĆI UGOSTITELJSKI OBJEKT GDJE ĆE OBAVLJATI PRAKTIČNU NASTAVU I LJETNU STRUČNU PRAKSU (ili škola može pomoći u pronalasku objekta).

UČENIK I NJEGOV RODITELJ SKLAPAJU SA UGOSTITELJSKIM OBJEKTOM "UGOVOR O IZVOĐENJU PRAKTIČNE NASTAVE I VJEŽBI" (ugovor učenik dobije u školi). U SLUČAJU MIJENJANJA UGOSTITELJSKOG OBJEKTA  U KOJEM SE ODRAĐUJE PRAKSA TIJEKOM ŠKOLOVANJA, UČENIK SA UGOSTITELJSKIM OBJEKTOM POTPISUJE "RASKID UGOVORA O IZVOĐENJU PRAKTIČNE NASTAVE I VJEŽBI" (raskid ugovora učenik dobije u školi), TE SA NOVIM UGOSTITELJSKIM OBJEKTOM POTPISUJE PONOVNO NOVI UGOVOR.

VAŽEĆI UGOVOR SA UGOSTITELJSKIM OBJEKTOM UPISUJE SE U E-DNEVNIK I OSTALU PEDAGOŠKU DOKUMENTACIJU.

TIJEKOM ŠKOLOVANJA UČENIK VODI "MAPU PRAKTIČNE NASTAVE" (nabavlja se u 1.razredu i vrijedi do kraja školovanja) KOJU POPUNJAVA, TE REDOVITO DONOSI PREDMETNOM NASTAVNIKU KUHARSTVA U ŠKOLU NA PREGLED I OCJENJIVANJE.

ZA OBAVLJANJE PRAKTIČNE NASTAVE I STRUČNE PRAKSE UČENIK TREBA NABAVITI RADNU ODJEĆU I OBUĆU ZA KUHARA (upute o radnoj odjeći i obući se dobiju u školi), TE OBVEZNO IMATI VAŽEĆU SANITARNU ISKAZNICU (pregled se obavlja na HZJZ, a sanitarna iskaznica vrijedi 1 godinu od pregleda).

PRAKSA ZA KUHARA SE OBAVLJA U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA KOJI UDOVOLJAVAJU UVJETIMA I NASTAVNOM PLANU I PROGRAMU ZA IZVOĐENJE PRAKTIČNE NASTAVE I STRUČNE PRAKSE ZA ZANIMANJE KUHAR (hotel, restoran, konoba i ostali ugostiteljski objekti koji udovoljavaju uvjetima).

VRSTU I KOLIČINU VJEŽBI KOJE TREBA ODRADITI U UGOSTITELJSKOM OBJEKTU, UČENIK ĆE DOBITI U ŠKOLI OD NASTAVNIKA KUHARSTVA.

 

SVE DETALJE O ODRAĐIVANJU PRAKTIČNE NASTAVE I STRUČNE PRAKSE UČENICI ĆE DOBITI U ŠKOLI I PRIJE TOGA NE TREBAJU NIŠTA SAMOSTALNO PODUZIMATI.

 

ZBOG SITUACIJE SA EPIDEMIJOM KORONA VIRUSA OBAVLJANJE PRAKTIČNE NASTAVE SE ODVIJA OTEŽANO, TE ĆE UČENICI DOBITI SVE POTREBNE INFORMACIJE U SKLADU SA RAZVOJEM EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE I RADOM UGOSTITELJSKIH OBJEKATA.

 

Oglasna ploča

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju