Niže su postavljene teme za završni rad učenika završnih razreda u školskoj godini 25./26. Učenici teme biraju kod mentora do 31.listopada 2015. godine:
| Predmet: Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu (OPPU) Razred: 4.H – THK (6 učenika) Mentorica: Diana Svirčić | Ugostiteljske usluge ugostiteljskog objekta xy (objekt po izboru učenika) Uloga i značenje turizma za Republiku Hrvatsku Kvaliteta i standardi rada u ugostiteljstvu Uloga ljudskih potencijala u kvaliteti ugostiteljskih usluga Organizacija rada u hotelu (primjer hotela po izboru učenika) Organizacija rada u restoranu (primjer restorana po izboru učenika) Organizacija rada u kampu (primjer kampa po izboru učenika) Značaj zadovoljstva i motivacija zaposlenika u ugostiteljstvu u funkciji povećanja kvalitete i dobiti ugost. objekta Tema po izboru učenika u dogovoru s mentorom |
| Predmet: Organizacija poslovanja poduzeća – OPP 4.G – HTT (8 učenika) Mentor: Ante Nakić | 1. Poslovi turističkog vođenja – grad Šibenik 2. Izrada višednevnog turističkog aranžmana – Španjolska 3. Izrada višednevnog turističkog aranžmana – Italija 4. Izrada višednevnog turističkog aranžmana – Francuska 5. Izrada višednevnog turističkog aranžmana – Češka ili Poljska 6. Izrada višednevnog turističkog aranžmana – Hrvatska 7. Izrada višednevnog turističkog aranžmana – po izboru destinacije (dogovor sa mentorom) 8. Turizam kontinentalne Hrvatske 9. Kamping turizam u RH s naglaskom na Šibensko-kninsku županiju 10. Nautički turizam u RH s naglaskom na Šibensko-kninsku županiju 11. Osnivanje i poslovanje obiteljskog ugostiteljskog poduzeća-autorski rad učenika o vlastitom obiteljskom poduzeću- gospodarstvu 12. Nacionalni parkovi Hrvatske – organizacija posjeta/izleta u jedan od NP 13. Ugostiteljska ponuda u Šibensko- kninskoj županiji – hoteli naše županije 14. Procesi i organizacija rada recepcije u suvremenom hotelijerstvu |
| Predmet: Turistička geografija/zemljopis 4.G – HTT (4 učenika) 4.H – THK (1 učenik) Mentor: Dejan Šarović | Zimski turizam Francuske Tajland – zemlja tisuću osmjeha Turistička destinacija – Saudijska Arabija Madagaskar – otok endema Značaj nautičkog turizma u RH Rijeka Krka – od izvora do ušća Turizam Istre Lonjsko polje – najveći park Središnje Hrvatske Turizam otoka Korčule Turistički razvoj Barcelone |
| Predmet: Povijest umjetnosti i kulturno povijesna baština 4G – HTT (4) 4.H – THK (1) (Povijest hrvatske kulturne baštine) Mentor: Tomislav Bašić | Leonardo da Vinci Radovanov portal u Trogiru Šibenske tvrđaveKatedrala sv. Jakova u Šibeniku Albrecht Dürer Tema po osobnom izboru |
| Predmet: Promet i putničke agencije 4.H – THK (3 učenika) Mentorica: Anita Čobanov | Organizacija višednevnog putovanja po Dalmaciji za ljubitelje enologije i gastronomije Promotivne strategije putničkih agencija u digitalnom dobu Pametni gradovi i pametni turizam – povezanost prometa i turističkih usluga Organizacija maturalnog putovanja – destinacija po izboru Uloga putničkih agencija u razvoju održivog turizma Tema po izboru učenika/ce (u dogovoru sa mentoricom) |
| Predmet: Recepcijsko poslovanje 4.H (THK) (2 učenika) Mentorica: Anita Čobanov | Smještajni kapaciteti u Republici Hrvatskoj Upravljanje poslovnim rezultatom prijamnog odjela hotela Prodaja hotelskih kapaciteta Poslovi pri dolasku, boravku i odlasku gosta iz hotela Tema po izboru učenika/ce (u dogovoru sa mentoricom) |
| Premet: Marketing u turizmu 4.G HTT (1 učenika) 4.H THK (4 učenika) Mentorica: Ana Nimac | Marketing destinacije (predstavljanje destinacije po izboru učenika) Primjena marketinga (na primjeru OPG-a Šibensko – Kninske županije, po izboru učenika) Politički marketing (osvrt na političku kampanju, po želji učenika) Sportski marketing (izabrati sportske manifestacije koje su popraćene dobrim marketingom postale razlog za posjet destinaciji, po izboru učenika) Društvene mreže i marketing (prikaz osnovnih karakteristika pojedinih društvenih mreža i sadržaja koji se pomoću marketinških aktivnosti predstavljaju) Marketing u ugostiteljstvu (predstaviti restoran po izboru učenika )Marketing u hotelijerstvu (predstaviti hotel po izboru učenika) Povijest marketinga (izabrati najvažnije događaje kronološkim redom koji su kroz povijest obilježili marketing, u RH i svijetu) Digitalni marketing (pojam, povijest nastajanja, prednosti, nedostaci, izdvajanje aktivnosti koja je doživjela napredak pomoću digitalnog marketinga, npr. online prodaja) Održivi (zeleni) marketing u turizmu. |
| Danijela Badžim (njemački jezik) | Ein Stadtrundgang durch Šibenik Kroatische Nationalparks Familienhotels in Deutschland und in Kroatien Die Geschichte des TourismusWien – Eine Stadt erleben |
| Višnja Juras (talijanski jezik) (francuski jezik) | Šibenik e le sue attrazioni L’agriturismo Venezia – mecca turistica Fortezze di Šibenik e eventi culturali Umbria e la città d’Assisi La ville de Šibenik Hôtel Cinq Étoiles Paris – ville de lumiére A’la decouverte de la Côte d’Azur Organisation d’un voyage |
| Sanja Menđušić (njemački jezik) | Ein Stadtrundgang durchWien Touristenattraktionen in Kroatien Familienfreundliche Hotels München – eine Stadt erleben |
| Vladimira Čenić Cvitanović (engleski jezik ) | The Islands of Šibenik Archipelago- a Cultural Tour The New Luxury Hotels in Šibenik The History and Developement of Tourism in Šibenik Shakespeare and Cultural tourism in Stratford upon Avon The Cultural Tourism in Šibenik Šibenik City Walks – Sightseeing Guide The Fortresses of Šibenik The Globe Theatre National Parks in Šibenik-Knin County Croatian Conference Tourism Centers |
| Jagoda Grbelja (engleski jezik) | 1. Sightsseing of Šibenik 2. New York 3. London 4. Croatia – tourist destination 5. Health tourism 6. National Park Krka – exscursion 7. Islands in the region of Šibenik 8. Fortresses of Šibenik 9. Types of accomodation in Croatia 10. Scotland |
| Ime i prezime nastavnika | Teme |
| Sanja Ivanović 3.F Biserka Šmit 3.F Alisa Alija Mazalin 4.H | Hladna predjela – razne salate Hladna predjela od povrća i voća Hladna predjela od riba, rakova, školjki i glavonožaca Juhe – bistre juhe Juhe – guste juhe Topla predjela od tijesta Topla predjela od tjestenina Topla predjela od riže Topla predjela od riba, rakova, školjki i glavonožaca Jela od riba Jela od rakova Jela od školjki i glavonožaca Gotova jela od govedine Gotova jela od teletine Gotova jela od peradi Gotova jela od divljači Gotova jela od mljevenog mesa Jela po narudžbi s roštilja Jela po narudžbi od mljevenog mesa Jela po narudžbi od pohanog mesa Hrvatska nacionalna jela Slatka jela od raznih tijesta Slatka jela od biskvitnih smjesa Voće i jela od voća Alternativna prehrana (dijetalna, vegetarijanska, makrobiotička) Posebni režimi prehrane (bezglutenska, sportaši) Novi trendovi u kuharstvu Čokolada u kuharstvu Sirevi u kuharstvu Mali zalogaji (fingerfood) |
| Nikola Nimac 3.E Renata Polegubić Vlaše 3.E | 1. Sredstva ponude jela 2. Obroci u ugostiteljstvu 3. Hladna i topla predjela – posluživanje 4. Posluživanje jela od riba, rakova i mekušaca 5. Gotova jela – posluživanje 6. Jela po narudžbi – posluživanja 7. Završna jela – deserti – posluživanje 8. Posluživanje kvalitetnih bijelih i crnih vina 9. Pripremanje i posluživanje napitaka od kave i čaja 10. Pripremni radovi u ugostiteljstvu – prodajni i poslužni odjeli 11. Inventar u ugostiteljstvu 12. Posluživanje u baru i vrste barova- Barske mješavine 13. Dnevni obroci u ugostiteljstvu 14. Prigodni ( izvanredni )obroci 15. Cocktail party 16. Buffet 17. Flambiranje slanih jela 18. Ugostiteljski objekti za prehranu i piće 19. Posluživanje bezalkoholnih pića i piva 20. Posluživanje aperitiva i žestokih alkoholnih pića 21. Banket 22. Miješanje pred stolom gosta 23. Posluživanje aperitiva i digestiva 24. Posluživanje pjenušavih vina 25. Posluživanje dnevnih obroka u vrtu, na terasi 26. Dogotovljavanje jela pred stolom gosta Rasijecanje gotovih jela pred gostom – tranširanje Pripremanje tatarskog bifteka kod stola gosta 27. Prodajne usluge hrane, pića i napitaka ( znanje i vještine konobara, prodajni razgovor itd.) 28. Dogotovljavanje jela pred stolom gosta – filiranje ribe 29.Sredstva ponude pića 30.Flambiranje slatkih jela |




















