2018. / 2019.
Svi učenici prvog razreda za zanimanje kuhar, dužni su pronaći mjesto obavljanja praktične nastave izvan škole u ugostiteljskom objektu (hotel, hostel, restaurant, konoba, gostionica, pizzeria, bistro, buffet i sl.).
Nakon što pronađu mjesto obavljanja praktične nastave, učenici su dužni popuniti ugovore o praktičnoj nastavi koje su dobili u školi, te ih odnijeti u poduzeće kako bi dobili pečat i potpis odgovorne osobe u poduzeću. Na sva 3 primjerka trebaju se ujedno potpisati i roditelji. Jedan primjerak ugovora ostaje u poduzeću, drugi ostaje učeniku, a treći primjerak učenici moraju vratiti u školu voditelju praktične nastave.
Prije nego krenu u poduzeće, učenici će najprije u školi položiti test zaštite na radu, te ujedno napraviti sanitarne iskaznice na Zavodu za javno zdravstvo u Šibeniku (iskaznica vrijedi 6 mjeseci i nakon toga je treba produžiti). Učenici imaju povlaštenu cijenu izrade sanitarne iskaznice.
Radna odjeća mora biti u skladu s propisanim pravilnikom i kućnim redom Turističko-ugostiteljske škole Šibenik. Radna odjeća za kuhare mora sadržavati sve dijelove koje navede predmetni nastavnik iz Kuharstva. Radna odjeća i obuća koja se nosi u školu ili u poduzeće, uvijek mora biti uredna i čista.
Sve detaljne obavijesti o početku obavljanja praktične nastave u poduzeću učenici će dobiti od predmetnog nastavnika Kuharstva.
Trajanje praktične nastave u poduzeću vidi se u slijedećoj tablici:
Razred |
Broj sati tijekom nastave |
Broj radnih dana tijekom nastave |
Broj sati tijekom ljetnih praznika |
Broj radnih dana tijekom ljetnih praznika |
Ukupno sati godišnje |
1.razred |
1.polugodište-120 sati (8 tjedno) |
15 dana |
182 sata |
23 dana |
462 sata |
2.polugodište-160 sati (8 tjedno) |
20 dana |
||||
2.razred |
1.polugodište-120 sati (8 tjedno) |
15 dana |
182 sata |
23 dana |
462 sata |
2.polugodište-160 sati (8 tjedno) |
20 dana |
||||
3.razred |
1.polugodište-120 sati (8 tjedno) |
15 dana |
/ |
/ |
256 sati |
2.polugodište-136 sati (8 tjedno) |
17 dana |